torsdag den 6. november 2014

No bake cheesecake med halloween pynt

1 kage - 10 stykker

Bund
200 g Kiks, Digestive, Marie kiks
50 g smør

Fyld
12 liter piskefløde
400 g Flødeost, naturel IKK
E light ;-)
200 g sukker
3 vaniljestænger - kornene herfra
1 L Ymer
8 blade husblas

Sådan gør du:

Bund
Hak kiksene med en kniv. Smelt smør, og rør kiksene i. Beklæd en form/springform (ca. 5 x 22 x 29 cm) med bagepapir. Hvis du vil have pæne kanter, så klip bagepapiret til, så det kun dækker bunden, og nogle strimler til siderne.
Fordel kiksene i formen, og tryk dem godt flade. Stil formen i køleskabet.

Fyld
Pisk imens fløden til et let skum. Rør flødeosten blød med sukker og vaniljekorn og vend ymeren i. Udblød husblas i koldt vand. Smelt husblassen i en skål over vandbad, det skal kun lige smelte, så skal skålen tages ud af vandbadet. Afkøl den smeltede husblas med ca. 3 dl af osteblandingen, og rør husblas blandingen i osteblandingen, husk at røre godt, så husblassen ikke laver tråde/klumper.
Vend flødeskum i og fordel fyldet på kiksebunden. Stil kagen tildækket i køleskabet til den har sat sig. Ca. 10-12 timer, alt afhængig af hvor høj din form er.


Pynt

Chokolade jord
250 g sukker
70 g vand
200 g smeltet mørk chokolade

Kog sukker og vand op til 146°C, brug et sukker/bolsje termometer, hav tålmodighed, det kan godt tage noget tid, og sæt endelig ikke for høj varme på, så damper vandet væk, inden sukkeret er opløst.
Imens du holder øje med sukkeret, smelter du chokoladen over vandbad eller i microovnen. Det er ikke så vigtigt om chokoladen bliver tempereret, da vi alligevel ødelægger den med sukkerlagen.
Når chokoladen er smeltet, så hæld det i en røreskål.

Når sukkeret når en temperatur på 146°C, skal det hældes i skålen med chokoladen, og piskes hurtigt med et piskeris. Massen krystalliserer og kommer til at ligne brun jord! Jorden skal først hældes på kagen lige inden den serveres, ellers bliver den våd.


Knogler
Hvid chokolade i ønsket mængder
Temperer den hvide chokolade ved at hakke chokoladen fint, hælde lidt over halvdelen i en skål, og smelte det over vandbad, ikke ved for høj varme.
Så snart det er smeltet, hældes det over den hakkede, ikke smeltet chokolade, lidt ad gangen, ind til det er smeltet helt, det kan godt tage noget tid.

Hæld chokoladen i et kræmmerhus lavet af bagepapir, ikke for stort, og tegn knogler og hænder med chokoladen på et stykke bagepapir, og lad det størkne.


Gravsten
Skær nogle mariekiks til, så de ligner en gravsten.
Det er lettest hvis man tager flere og ligger oven på hinanden, og tager lidt af ad gangen.
Lav en glasur, farv det i den ønskede farve og skriv på dine gravsten.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar