fredag den 24. oktober 2014

Gulerodsmuffins med Cream Cheese frosting og valdnøde krokant

Ca. 16 stk
 
Dej
200 g gulerødder revet 
4 æg
200 g brun farin
120 g smeltet smør
1/2 dl mælk
1 tsk vanilje sukker
1 tsk kanel
1 tsk Kardemomme
1/2 tsk natron
2 tsk bagepulver
350 g mel
100 g valdnødder

Tænd ovnen på 190 grader.
Riv gulerødderne groft.
Pisk æg og farin sammen og tilsæt smeltet smør og mælk.
Bland mel, vaniljesukker, kanel, kardemomme, natron, grofthakkede valdnødder og bagepulver sammen.
Bland de tørre ingredienser og æg blandingen sammen, og vend her efter gulerødderne i.
Fyld dejen i muffinsforme, og bag dem i ca. 20-25 min.
Mens dine muffins køler af laves frosting og krokant.


Cream cheese frosting
200 g flødeost
125 g smør
200 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
20 g hvid chokolade


Pisk flødeost, smør, flormelis og vaniljesukker sammen
Smelt den hvide chokolade og vend den i cremen, er det for sødt så smag til med lidt citron saft.
Fordel frosting over de helt afkølede cupcakes

Krokant
20 g valdnødder
Revet skal af en appelsin 
80 g sukker

Smelt sukkeret på en pande over lav varme, tålmodighed, det tager lidt tid, men husk at holde øje med det, ellers brænder det på.
når sukkeret er smeltet, tager du panden af varmen, hælder den revet appelsinskal og valnødderne i panden, og rører hurtigt rundt, til nødderne er dækket af karamel.
Hæld nødderne ud på et stykke bagepapir, og lad det køle helt af.
Når sukkeret er blevet koldt, kan du hakke krokanten i ønskede størrelser, og drysse dem på dine cupcakes.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar