torsdag den 1. august 2013

Sommer kage med marengs og mascarponecreme

Det skal du bruge:

Bund:

125 g smør
100 g sukker
2 æggeblommer
1 dl mælk
75 g mel
1 1⁄2 tsk. Bagepulve

Marengs:
3 æggehvider 
225 g sukker 
Evt. lidt vanilje sukker

Fyld:
250 mascarpone
1 dl yoghurt naturel
2 spsk sukker
1 vaniljestang
2 dl piskefløde
Frugt, jeg brugte kiwi, jordbær, hindbær og ribs
 

Bund:
Smør og sukker piskes godt sammen, æggeblommer tilsættes en ad gangen, og det piskes til masse er ensartet. Melet blandes med bagepulver og røres i dejen skiftevis med mælken.
Dejen smøres i en let smurt form på 30 x 40 cm, du kan også bruge en stor spring form, over Ø25 cm.

 
Marengsdej:
Hviderne piskes meget stive og sukkeret piskes i lidt efter lidt. 
Marengsdejen smøres ovenpå den ubagte bund. Det kan være lidt svært at gøre, uden at blande dejen og marengsen, så brug evt. en sprøjtepose med stjerne tyl til at sætte små "klatter" af marengsen over hele kagen.
Bages på 2. nederste rille ved 200 grader i 30 minutter.
Hold øje med marengsen de sidste minutter, så den ikke bliver brændt. 
Kagen skal være kold inden fyldet puttes på. 

Fyld: 
Rør mascarpone, yoghurt, sukker og kornene fra vaniljestangen sammen.
Pisk fløden til skum, og vend i mascarpone cremen.
Hvis creamen bliver lidt tynd, så giv den en tur med håndmixeren, så skulle den blive stiv igen. 
Skal kagen bruges om aftenen, kan bunden fint bages om morgenen, og så stilles på et fad dækket til med sølvpapir. Creamen kan laves og stilles på køl i en skål, men vent med at røre flødeskummen i til lige inden du skal putte den på kagen, og servere den.

Skyl og skær de valgte frugter, pynt kagen med dem, og server den straks.
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar