tirsdag den 25. juni 2013

Hyldeblomstsaft


Ca. 2,5 l

Så skulle jeg også prøve at lave hyldeblomstsaft. Det smager helt fantastisk med kold hvidvin og danskvand på en sommervarm terrasse. 




Det skal du bruge


Ca. 50 blomsterskærme
3 økologiske citroner
3 spsk. citronsyre
2 kg sukker/rørsukker

2 liter vand
Atamon



Det skal du gøre

Start med at klippe blomsterne fra stilkene, jo mere stilk der er, jo mere bitter bliver saften.
Inden du klipper skærmene, så sørg for at ryste dem godt, så de små dyr kommer ud. 
Du skal ikke vaske blomsterne, da du på den måde vasker en stor del af smagen ud. 

Kog 2 liter vand
Find en stor skål/gryde frem og lig de afklippet blomster i bunden.
Skær citronerne i tynde skiver, og fordel dem over blomsterne.
Drys citronsyre og sukker hen over.
Når vandet koger hældes det over, og røres rundt. 

Læg låg på gryden, eller dæk skålen til med husholdningsfilm. Stil det køligt i køleskabet eller et køligt rum i 2-3 dage.  

Efter 2-3 dage

 
2 tsk. atamon i 1 dl. varmt vand (ikke kogende) hældes i hver flaske, og rystes godt, og hældes ud.
Hæld saften gennem et rent viskestykke, der er lagt i et dørslag, og fordel saften i flaskerne med en tragt.

 
Saften kan opbevares på køl eller du kan hælde saften i isterningebakker, og fryse den, så har du nemt og hurtigt et koldt glas hyldeblomst saft. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar