søndag den 9. juni 2013

Gulerodsbrød

1 stk

Du skal bruge
5 dl. lunkent vand
15 g gær
1 1/2 tsk salt
3 store (5 små) revne gulerødder
60 g solsikkekerner
80 g havregryn
500 g hvedemel (ca)

Du skal:
1. Opløse gæren i det lunkne vand.
2. Tilsæt salt, gulerod, havregryn og solsikkekerner.
3. Tilsæt mel lidt af gangen til dejen er fast, den skal stadig være lidt klistret.
4. Ælt dejen godt (3 min.)
5. Lad dejen hæve tildækket i 1 time et lunt sted.
6. Form dejen til et franskbrød, kom det på en bageplade, eller smør en franskbrødsform    med smør/olie og drys let med mel, lad brødet efterhæve i 30 min. (Tænd ovnen på 200 grader)
7. Lav 3 snit i brødet med en skarp kniv, og pensl det med vand.
8. Bag brødet i en 200 grader varm ovn i 30-35 min.
9. Bager du brødet i en form, skal det ud af formen og køle på en rist, ellers bliver det klistret på siderne.  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar