Enjoy :-)
Opskrift på spinat... Øhhh...
Ja jeg har ikke fundet på et navn til dem endnu, men godt det smager de!
Ca. 10 stk
Pizza dej
25 g. Gær
2 dl. Lunkent Vand
½ dl. Olivenolie
salt
Pizza mel eller italiensk hvedemel
type 00
Fyld
250 g optøet frosset spinat
50 g revet grana ost
2 æggeblommer
5 Sherry tomater eller 2 alm. tomater
1 klump frisk mozzarella
salt
peber
oregano
Lidt friske krydderurter fra haven fx timian, rosmarin og
basilikum
Olivenolie til pensling
Dej
Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt der efter olie og
salt.
Tilsæt mel lidt ad gangen til dejen ikke længere er
klistret, men stadig lidt klæ.
Lad dejen hæve 30 min. mens du laver fyldet.
Fyld
Dræn den optøet spinat fra væde ved at presse den i en si.
I en skål blandes den drænet spinat, revet grana,
æggeblommerne, krydderurterne og krydderierne.
Tænd ovnen på 225 C°
Når dejen har hævet færdig deles den i to.
Hver del rulles
ud i en rektangel på ½ cm tykkelse.
Hver del skæres nu i 5 rektangler, de skal have ca. samme
størrelse som en butterdejsplade.
Den ene ende af dejen
pensles med olivenolien, på den anden ende sætter du med en spiseske dit
spinatfyld, og trykker det lidt fladt, det må ikke nå ud til kanterne. Oven på
spinaten ligger du 2 skiver sherry tomat, eller en skive normal tomat. Til
sidst ligger du lidt frisk mozzarella oven på tomaterne.
Nu klapper du den anden ende over fyldet, og trykker
kanterne sammen, enten med en gaffel eller med dine fingre.
Når alle brødene er lavet pensles de med olivenolie og
drysses let med havsalt.
De bages 12 min. I ovnen på midterste rille, eller til de er
let gyldne.
Mums! |
Jeg fik vist ikke lukket dem godt nok, men fyldet flød heldigvis ikke ud. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar