søndag den 9. juni 2013

Chocolate Chip Cookie

Ca. 50 stk
Du skal bruge:
 250 g Mel
1 1/2 tsk Natron
1 tsk bagepulver
1/2 tsk Salt
4 dl. Havregryn
1,5 dl Valnøder
230 g Smør
3 dl Sukker
1 stort Æg
1 1/2 spsk Mælk
2 tsk Vanilje ekstrakt
250 g hakket mørk chokolade (eller chokolade knapper)


Du skal:
Forvarm ovnen til 180 grader, og beklæd 2 bageplader med bagepapir.
I en skål blandes mel, natron, bagepulver og salt.
Blend havregrynene kort så den er halvgrov, og sæt den til side. Blend også kort de ristet valnødder, de må ikke blive til "mel".

I en ny skål røre du smør og sukker blødt i ca. 5 min. (Brug gerne en røremaskine med K-spaden på)
Slå ægget ud i smør blandingen, og rør til det er en ensartet masse.
Tilsæt nu mælk og vanilje.
Rør mel-blandingen i, og mix det til det kun lige er kombineret. Tilsæt nu havregryn, valnødder og chokolade.
Brug en spsk. til at forme små kugler af dejen med, og placer kuglerne på bagepapiret med ca. 5 cm mellemrum mellem hver, da de flyder lidt ud. Giv dem et let tryk, så toppen bliver flad.

Bag i ovnen i 10-12 min. indtil kanten er en smule lysebrun.
Når de er bagt skal de køle på en bagerist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar