onsdag den 6. november 2013

Marengstærte med bær

1 tærte

Det skal du bruge:

Tærtedej:
200 g hvedemel
70 g flormelis
100 g smør
1 æg

Bærkompot:
300 g frosne bær
75 g sukker
korn af 1 stang vanilje

Mazarinmasse:
125 g stuetempereret marzipan
75 g sukker
50 g stuetempereret smør
1 æg

Marengs:
2 æggehvider (behøver ikke være pasteuriseret)
125 g sukker

Sådan skal du gøre:

Tærtedejen:
Kom hvedemel og floramelis i en skål, og kom det kolde smør i, i små stykker. Saml dejen med ægget. Det er vigtigt ikke at ælte dejen, men blot samle den til en ensartet masse.
Pak dejen ind i film og stil den i køleskabet i en halv times tid.


Bærkompotten:
Kom bær, sukker og vaniljekorn i en gryde og kog det ved middel varme i ca. 15 min.
Tag gryden af varmen og blend kompotten. Sig evt. kernerne fr kompotten i en trådsi. Afkøl.


Mazarinmassen:
Ælt marcipan og sukker sammen. Ælt smørret i lidt ad gangen. Når alt smøret er æltet med, tilsættes ægget lidt ad gangen (pisk det sammen i en kop først). Lad massen stå til du er klar til at bruge den.

Samling: 
Rul tærtedejen ud, og læg den i en smurt tærteform på 22 cm i diameter. Læg et stykke bagepapir i bunden af tærten (hvis du krøller papiret først, er det nemmere) og fyld den med tørrede bønner eller ris.
Forbag tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15 min.

Skru ovnen ned til 180 grader.

Tag tærten ud af ovnen og fjern bønner/risene. Fordel mazarinmassen på tærtebunden, og bag den i 10-15 min.

Sænk varmen til 150 grader.
Pisk æggehviderne helt stive, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen til det er en sej guf.
Fordel kompotten på mazarinmassen.
Put marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og kom det oven på kompotten. 

Bag tærten færdig i ca. 25-30 min. eller ind til overfladen er lysebrun.

Tærten skal afkøle inden den serveres.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar